У Кличка нарешті визначилися з остаточною ціною на проїзд у метро

Читать на русском

Київська міська державна адміністрація пропонує встановити нові тарифи на проїзд у комунальному транспорті: на метро і міську електричку 4 гривні, на наземний транспорт - 3 гривні за одну поїздку.

Про це йдеться у проекті розпорядження КМДА, оприлюдненому на сайті мерії 28 листопада, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «УП».

Передбачається, що тариф на проїзд буде нижчим при покупці пластикової безконтактної картки та оплати одночасно більше 10 поїздок.

Так, при оплаті 10-19 поїздок вартість однієї поїздки складе 3,9 гривні, при покупці 20-29 поїздок - 3,8 гривні, 30-39 поїздок - 3,7 гривні, 40-49 поїздок - 3,6 гривні і при купівлі 50 поїздок - 3,5 гривні. Заставна вартість картки - 12 гривень.

Дивіться також: У вартість проїзного метро закладають ціну 3,16 грн/поїздка - політик

Кількість поїздок, яка може бути одноразово придбана на пластикову безконтактну картку, не може перевищувати 50 одиниць. Загальна кількість поїздок, яка може бути придбана на пластикову безконтактну картку, не може перевищувати 100 одиниць.

Термін дії пластикової безконтактної картки становить 6 місяців з дати придбання або останнього поповнення, незалежно від кількості невикористаних поїздок. При цьому, вартість невикористаних поїздок, що залишилися на пластиковій безконтактній картці, термін дії якої закінчився, не повертається.

Проїзд пільгових категорій громадян здійснюється відповідно до вимог чинного законодавства України.

Читайте також: Проблема збитків столичного метрополітену - пільговики - експерт

Нагадаємо, раніше перший заступник голови Київської міської держадміністрації Ігор Ніконов повідомив, що, імовірно, ціна на проїзд у київському метро може бути підвищена до 4 гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: