Подарунок для Турчинова: нова посада секретаря РНБО

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко призначив Олександра Турчинова секретарем РНБОУ. Про це йдеться у відповідному указі Глави держави №928/2014 від 15 грудня, пише «Слово і Діло», з посиланням на УНН.

«Призначити Туричнова Олександра Валентиновича Секретарем Ради національної безпеки і оборони України», - йдеться у документі.

Нагадаємо, що Верховна Рада прийняла за основу президентські поправки до закону «Про Раду національної безпеки і оборони» (РНБО). Законопроектом пропонується розширити повноваження глави держави щодо призначення членів РНБО.

Як пояснив уповноважений Президента в Раді Руслан Князевич, необхідність цього закону пояснюється тим, що положення про РНБО потрібно привести відповідно до Конституції 2004 року, до якої повернулася Україна.

Однак, в коментарі «Слову і Ділу» колишній голова Спілки офіцерів В'ячеслав Білоус заявив, що цим законом Президент декоративно посилює позиції РНБО для того, щоб надати більше прав для майбутнього секретаря РНБО Турчинова.

«Порошенко не стільки посилює позиції РНБО, скільки намагається розширити повноваження секретаря РНБО, і документ спрямований саме на те, щоб під декоративним прикриттям внесень змін до закону надати більше прав для майбутнього секретаря РНБО», - розповів В'ячеслав Білоус.

Читайте також: Європа в черговий раз нагадала Яценюку, що з реформами тягнути не варто

Також прес-служба «Народного фронту» прогнозувала, що секретар Ради національної безпеки і оборони України буде призначений до Нового року.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: