Найєм не дотримав слова: зарплату нардепам таки обмежать

Читать на русском

Обмеження заробітних плат народних депутатів та членів уряду в 2015 році встановлене окремим законодавчим актом, а не Законом «Про Державний бюджет України на 2015 рік».

Така норма відповідає вимогам українського законодавства, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Верховної Ради.

«У зв’язку з появою у деяких ЗМІ повідомлень про те, що у Законі України «Про Державний бюджет на 2015 рік» зникли норми щодо запровадження обмежень нарахування заробітних плат народним депутатам і членам Кабінету Міністрів [...] зазначаємо, що скасування широкого кола пільг і виплат окремим категоріям осіб передбачено Законом України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» (опублікований у газеті «Голос України» від 31.12.2014 № 254)», – пояснюють в українському парламенті.

У зазначеному законі вказано, що зарплата депутатів Верховної Ради, членів Кабінету Міністрів, прокурорів, чиновників Нацбанку та ряду інших бюджетних установ не може бути вищою за 7-кратний розміру мінімальної зарплати, або 10-кратного розміру «мінімалки» у випадку скорочень штату.

Нагадаємо, в Державному бюджеті на 2015 рік сума мінімальної заробітної плати складає 1218 грн з поступовим підвищенням до 1378 грн до кінця року.

Читайте також: У Держбюджеті не скасували доплати Кабміну і депутатам

Разом з тим, «Слово і Діло» відзначає, що одна з найвідоміших обіцянок відомого журналіста, а нині – депутата парламенту від «Блоку Петра Порошенка» Мустафи Найєма – так і не була виконана. Йдеться про його зобов'язання ініціювати у Верховній Раді VIII скликання питання підняття депутатської зарплати одним з перших. Однак станом на 3 січня жодного законопроекту з цього приводу Найєм так і не зареєстрував.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: