Соціальні виплати збільшаться на 13% з грудня 2015 року – Розенко

Читать на русском

Міністр соцполітики Павло Розенко на прес-конференції в п’ятницю, коментуючи бюджетний процес, заявив, що уряд підвищить соцвиплати на 13% з грудня 2015 року, але тільки якщо вдасться провести реформи.

Таку інформацію передає «Українська правда», пише «Слово і Діло».

«Ми можемо гарантувати збільшення на 13% усіх видів соцвиплат з грудня, однак це має стати наслідком реформ. Або ми зробимо це або ми згаємо час – і вже в липні станемо перед питанням, як вчасно виплачувати зарплати і пенсії», – сказав міністр.

Розенко вважає, що «Україна запізнилася з реформами мінімум на 10 років – і якщо цього не змінити зараз, то це не буде зроблено ніколи».

А також підкреслив, що уряд все ж таки відмовився від деяких жорстких кроків, зокрема від збільшення пенсійного віку, скасування студентських стипендій та доплат працівникам бюджетної сфери.

Читайте також: Яценюка просять не економити на військовій розвідці

За словами чиновника, Кабмін зосередиться на детінізації фонду зарплат, оскільки «тіньовий сектор на сьогодні складає приблизно 200 мільярдів гривень».

Нагадаємо, урядом підготовлений проект Бюджету, який розрахований на «жорстке затягання пасків» – низку непопулярних заходів для виходу з економічної кризи та подолання дефіциту Держбюджету.

Статті по темі: 

Бюджет України на 2015 рік: прийняти не можна відмовитися 

Стипендія-2015: чого чекати студентам? 

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: