Чого чекати бюджетникам у 2015. Новий Держбюджет

Читать на русском

У ніч з неділі на понеділок народні депутати внесли поправки і все ж таки проголосували за «скандальний» Держбюджет-2015.

Які пільги уріжуть бюджетникам в 2015?

Так, введено додатковий збір в 5% і 10% з імпортних товарів. Його планують стягувати при ввезенні життєво необхідних товарів. Серед яких: легкові автомобілі, продукти харчування, пральні порошки, пише «Слово і Діло», з посиланням на «Вести».

Зменшено єдиний соціальний внесок з 41% до 16,4%. За словами прем'єра, такий безпрецедентний крок дозволить вивести з тіні заробітну платню.

Також Бюджетом посилено контроль за трансферним ціноутворенням. Урядовці зазначають, що документ уточнює перелік контрольованих операцій та ліквідує схеми ухилення від оподаткування через штучне зменшення суми операції з одним контрагентом менше 50 млн гривень на рік.

Щодо співробітників держкомпаній, встановлено ліміт заробітних плат – він не повинен перевищувати 10 мінімальних окладів.

А у Генеральній прокуратурі скоротять штат з 20 000 співробітників до 15 000. Крім того, працівникам прокуратури скасували вихідну допомогу при виході на пенсію.

Скоротять чисельність особового складу і у МВС. Замість 172 тис. співробітників їх буде 152 тисячі. При цьому закладені в першу редакцію Держбюджету кошти на відомство скорочуватися не будуть.

Що залишається незмінним?

Як планувалось раніше, вчителям не будуть піднимати навантаження, їм залишили колишнью ставку – 18 годин.

Школярам також залишили право пільгового проїзду. Однак остаточно вирішувати це будуть місцеві огани. Також Бюджетом передбачено фінансування харчування школярів пільгових категорій 1-4 класів, дітей-інвалідів, сиріт, з малозабезпечених сімей з приміткою, що дана стаття витрат також перекладається на місцеві органи влади.

Читайте також: Приховувати проблеми всередині коаліції вже безглуздо – Березовець

Крім того, вирішили залишили і безкоштовну повну середнью освіту та харчування в лікарнях для інвалідів, дітей-сиріт та малозабезпечених.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: