Яценюка просять не економити на військовій розвідці

Читать на русском

Державний бюджет України на 2015 рік передбачає недостатній рівень фінансування вітчизняної розвідки.

Про це у своєму Facebook заявив народний депутат та член Комітету ВР з питань національної безпеки та оборони Дмитро Тимчук, передає «Слово і Діло».

Загалом сума недофінансування цієї статті витрат, згідно з поданим урядом проекту Бюджету, складає 213 млн 690,5 тис. грн, констатує нардеп.

«Мінімально необхідна потреба нашої військової розвідки в 2015 році складає 972,6 млн грн, з яких Кабмін дає 758,9 млн. Здавалося б, трагедії в такому рівні недофінансування немає. Однак варто враховувати, що, наприклад, ВСІ засоби технічної розвідки для армії йдуть по бюджету ГУРу (Головного управління розвідки Міноборони. – ред.), яке відповідає за розвідувальне забезпечення ЗСУ. Тобто, забезпечуючи ГУР, ми задовольняємо і «розвідпотреби» Збройних сил загалом», – пояснив Тимчук.

Військовий експерт пропонує зробити фінансування розвідки захищеною статтею витрат і запевняє, що відповідний законопроект уже написаний.

Читайте також: Береза хоче усунути Муженка від керівництва Генштабом

«Слово і Діло» хотіло б нагадати, що збільшити фінансування армії обіцяли цілий ряд вітчизняних чиновників, починаючи від Президента і закінчуючи народними депутатами.

Так, наприкінці березня тоді ще кандидат в президенти Петро Порошенко пообіцяв у разі свого обрання збільшити видатки на Збройні сили в кілька разів. У грудні глава держави підтвердив свій намір, заявивши, що вже наступного року вдвічі збільшить свої потужності вітчизняна оборонна промисловість. А політична партія «Самопоміч» взагалі висунула вимогу, аби видатки на оборону в бюджеті країни становили не менше 3% ВВП.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: