Депутати хочуть, щоб Порошенко наклав вето на закон про РНБО

Читать на русском

Народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Сергій Лещенко повідомив, що звернувся до Президента України з ініціативою накласти вето на ухвалений напередодні парламентом Закон «Про Раду національної безпеки і оборони України».

Про це він повідомив у себе на сторінці в Facebook, інформує «Слово і Діло».

«Разом з Юрієм Левченком занесли сьогодні в Адміністрацію Президента звернення шести депутатів з ініціативою накласти вето на скандальний закон Пашинського-Турчинова про РНБОУ», - написав Лещенко.

За словами депутата, не минуло й півдоби після голосування, а закон про СНБО вже відправили на Банкову на підпис Президенту.

«Нечуваний і, головне, незаконний поспіх! Регламент прямо забороняє спікеру підписувати ухвалений закон раніше, ніж через два дні, оскільки ці два дні відводяться для внесення депутатами уточнень в разі порушення процедури», - обурився Лещенко.

Нагадаємо, вчора депутати Верховної Ради ухвалили законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про Раду національної безпеки і оборони України». Варто зазначити, що це друга спроба ухвалення відповідного документа.

23 грудня даний проект закону майже в повному складі не підтримали фракції «Опозиційного блоку», «Радикальної партії», «Сомопомочі», «Батьківщини», а також більшість позафракційних депутатів.

Читайте також: Береза побачив корупцію в законопроекті про РНБО

У свою чергу, в «Блоці Петра Порошенка» пообіцяли розібратися з депутатами фракції, що не підтримали голосування за закон про розширення повноважень РНБО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: