У БПП покарають тих, хто саботував голосування за закон про РНБО

Читать на русском

У «Блоці Петра Порошенка» обіцяють розібратися з депутатами фракції, що не підтримали голосування за закон про розширення повноважень РНБО.

Про це в парламенті розповіла народний депутат Ірина Геращенко, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Для мене дивне неголосування кількох наших колег, які, відповідно до статуту фракції, зобов'язані, якщо прийняте відповідне рішення, голосувати разом всі. Я думаю, ми розглянемо це питання на фракції», – прокоментувала ситуацію Геращенко.

Важливість прийняття змін до закону «Про Раду національної безпеки і оборони України» депутат пояснила конституційними вимогами. Даний закон мав би дати РНБО ширші повноваження для координації всіх силових відомств країни.

Так, відповідно до результатів голосування, оприлюднених на веб-сайті парламенту, вказаний законопроект майже у повному складі не підтримали «Опозиційний блок», «Радикальна партія», «Самопоміч», «Батьківщина» та майже всі позафракційні депутати.

Всередині «Блоку Петра Порошенка» утрималась від голосування група журналістів. Зокрема, Світлана Заліщук, Сергій Лещенко та Мустафа Найєм. Загалом «за» проголосувало 223 народних обранці, тобто для прийняття рішення не вистачило 3 голосів.

Читайте також: Конференція Путіна: цинізм, порожні слова про мир і готовність до війни

Відомий журналіст Юрій Бутусов так прокоментував цю ситуацію на своєму Facebook: «Не минуло й місяця, як тільки-но створена коаліція «завалила» закон, направлений на посилення безпеки і оборони України. Якщо зараз ці три фракції не дадуть можливості повторно проголосувати, то Путін може відкривати шампанське».

Іншу законодавчу норму, запропоновану Президентом – відміну позаблокового статусу України – парламент сьогодні підтримав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: