Семенченко: Рубан не має повноважень займатися обміном полонених

Читать на русском

Народний депутат і член Комітету Верховної Ради з нацбезпеки і оборони Семен Семенченко вважає, що в Україні немає чітко вибудованої системи звільнення полонених.

Про це він розповів в інтерв'ю «Українській правді», передає «Слово і Діло».

«Як тільки ми сформували комітет з безпеки і оборони, перше, що ми зробили – оголосили слухання з приводу полонених і всіх їх (учасників переговорів з питань звільнення заручників – ред.) запрошували... Усі ці хлопці – волонтери, і не є особами, уповноваженими державою. А повинні цим займатися державні структури. Все було побудовано абсолютно неправильно і тому було зірвано, із залученням не тих посередниікв», – висловив свою точку зору Семенченко.

Разом з тим, нардеп і, за сумісництвом, командир батальйону спецпризначення «Донбас» не засуджує дії бійців добровольчих батальйонів, що блокують надходження на Донбас гуманітарних вантажів з метою обміну цих товарів на заручників.

«Якщо бойовики зацікавились таким обміном і готові, щоб поїсти, віддати нам полонених, вважаю це супер-виходом», – зазначив Семенченко.

Читайте також: Обміну полоненими «всіх на всіх» не буде – Тимчук

Нагадаємо, днями керівник Центру обміну полоненими Володимир Рубан заявив, що є ряд політиків, котрі навмисне заважають обміну заручниками. За його словами, українська сторона наразі утримує до 400 бойовиків, яких можна обміняти на аналогічну кількість полонених українських бійців, і він може назвати імена політиків, що намагаються цьому процесу завадити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: