Мобілізовані у січні 2015-го можуть потрапити на фронт уже в березні

Читать на русском

Військові, що будуть призвані до лав Збройних сил України протягом четвертої хвилі мобілізації у січні 2015 року, можуть опинитися в зоні АТО вже у березні.

Про таке повідомляють у прес-центрі Міноборони, пише «Слово і Діло» з посиланням на «ЛІГАБізнесінформ».

Перед відправкою у зону АТО військовозобов'язані пройдуть 50-денний курс навчання та бойового злагодження. 25-денне навчання відбуватиметься на базі навчальних центрів ЗСУ, після цього бійці ще стільки ж часу тренуватимуться разом із підрозділами, в яких їм доведеться служити, пояснюють у Міністерстві оборони.

Як відомо, четверта хвиля мобілізації, що почнеться 20 січня 2015 року, охопить приблизно 50 тисяч осіб: як резервістів, так і строковиків. Разом з тим, у Міноборони наголошують, що солдатів строкової служби до зони бойових дій відправляти не будуть.

Читайте також: Україна і НАТО вже готують нову програму співпраці

«Слово і Діло» вже писало про намір Степана Полторака розпочати чергову хвилю мобілізації після новорічних свят. Цікаво, що штрафи за ухилення від мобілізації залишились мізерними – від 17 до 119 грн.

Нагадаємо, оголошуючи відповідне рішення РНБО, її секретар Олександр Тручинов зазначив, що «не може бути такої ситуації, коли одні й ті ж самі люди несуть на собі всі тягарі захисту Вітчизни, а інша частина країни дивиться про них по телебаченню».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: