Україна і НАТО вже готують нову програму співпраці

Читать на русском

Україна і НАТО вже працюють над новою річною програмою співпраці на 2015 рік.

Про це повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін, передає «Слово і Діло», спираючись на інформацію «Інтерфакса».

«Ми вже сьогодні працюємо з секретаріатом НАТО з відпрацювання нової річної національної програми, де буде в повному обсязі представлені всі реформи, і ми узгодимо з ними їх логіку і тимчасові рамки і будемо послідовно йти цим шляхом», - сказав Клімкін.

Міністр також додав, що ключовим пріорітетом буде досягнення всіх стандартів, які необхідні для реформ не тільки в сфері безпеки і оборони, але і реформ, які має провести демократична держава для євроатлантичної інтеграції.

Читайте також: Україна зможе вступити в НАТО – Рада ухвалила закон

«Сьогоднішнє засідання Ради має і символічне, і історичне значення, оскільки Україна позбулася позаблокового статусу і зараз має всі механізми і форми забезпечення національної безпеки. Для того, щоб пройти шлях у напрямку євроатлантичної інтеграції, нам необхідно провести реформи, значна частина з яких відповідає тому, що ми повинні зробити з імплементації Угоди про асоціацію з Євросоюзом», - додав Клімкін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: