Парки, яких кияни не дочекались: «Вербовий гай»

Читать на русском

Проект «Слово і Діло»  продовжує серію репортажів про рівень виконання обіцянок київських чиновників з облаштування паркових зон столиці. В попередніх публікаціях мова йшла про паркмайданчик на Либідській площі, на місці якого обіцяли облаштувати сквер, три неіснуючі парки, що мали з’явитися в столиці до Дня Незалежності та благоустрій зони відпочинку навколо озера Тельбін, якого вже дуже довго чекають мешканці навколишній будинків.

Наш сьогоднішній репортаж стосуватиметься модернізації парку «Вербовий гай», що на Дніпровській набережній.

Зауважимо, що голова КМДА Олександр Попов обіцяв реконструювати «Вербовий гай» до Дня міста поточного року та представити киянам сучасний ландшафтний парк.

В парку збиралися поставити схожі на староруські шоломи оглядові майданчики, обвиті плющами і трояндами альтанки, викласти 6-метровий мозаїчний променад уздовж пляжу. Родзинкою парку мав стати 50-метровий світломузичний фонтан, який би створював хмари з крапель.

В жовтні 2012 року проводився тендер щодо реконструкції зазначеного парку. Роботи планувалось виконати до серпня поточного року. Однак на практиці парк не реконструювався ані в жовтні - грудні 2012 року, ані в січні - травні 2013 року.

Роботи з благоустрою парку проводились лише в 2011 році. Було облаштовано дитячі майданчики та облагороджено зелену зону. Ніяких масштабних перетворень тут не сталося, чудо-фонтан не встановлювався, променади не викладалися. 

(* на фото ліворуч - проект фонтану, на фото праворуч - недавнє фото центральної алеї, де мав би з'явитись фонтан)

Єдине, що втілено з вищезгаданого проекту – встановлено одну альтанку у вигляді шолому.

Разом з тим, набережна вздовж парку виглядає плачевно, тут багато сміття, залишки бетонних плит, не встановлено нормального паркану тощо. Не знайшли ми в парку й обіцяних велодоріжок.

Окремої уваги заслуговують дерева, в честь яких названо парк. Верби у «Вербовому гаю», нажаль, не відчувають себе як у раю. Це не дивно, адже  в  київському парку посадили не прості українські верби, а елітні японські. Загалом в зеленій зоні парку ми побачили велику кількість викопаних ям, що вказують на місця, де також мали б рости верби.

Як бачимо, "Вербний гай" став продовженням переліку нереалізованих обіцянок столичної влади з облаштування паркових зон Києва.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: