Рубан готовий назвати імена політиків, які заважають обміну полоненими

Читать на русском

Керівник Центру обміну полоненими ГО «Офіцерський корпус» Володимир Рубан заявив, що готовий назвати імена політиків, які заважають процесу обміну полоненими.

Про це він сказав в ефірі телеканалу «112 Україна», інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Голос України».

«Я не можу зараз поіменно назвати цих політиків, я можу сказати конкретно, що заважає обміну, якщо мене запросять у ВР», - зазначив Рубан, додавши, що обміну полоненими заважає «бажання використовувати полонених як аргумент в переговорах з «ЛНР» і «ДНР».

За його словами, полонених бойовиків «від 200 до 400». «Для того щоб прояснити ситуацію по всіх 635 полонених, необхідно почати обмін «всіх на всіх». І при обміні 200 на 200 плюс-мінус коефіцієнт, ми зможемо прояснити ситуацію з рештою 400-450 людей», - розповів Рубан.

Зазначимо, що сьогодні, 22 грудня, депутатська група «Воля народу» в ході засідання погоджувальної ради запропонувала народним депутатам заслухати керівника Центру звільнення полонених Володимира Рубана про ситуацію з процесом обміну полоненими, в яку, за словами Рубана, втручаються політики.

Під час виступу на одному з телеканалів Рубан заявив, що процес звільнення полонених можна завершити за добу, проте цьому перешкоджають політики, які використовують полонених у своїх політичних цілях, в той час як мінські угоди дозволяють Україні зробити обмін.

Читайте також: У Росії знаходиться до 100 військовополонених і ще 500 - в ЛНР і ДНР

Раніше народний депутат і координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук повідомив, що початкова пропозиція української сторони обміняти «всіх на всіх» неможлива з тієї причини, що частина заручників захоплена бандформуваннями, які нібито не підкоряються ні ЛНР, ні ДНР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: