У Росії перебуває до 100 військовополонених і ще 500 – у ЛНР та ДНР

Читать на русском

У Росії, а саме у Ростовській області, перебуває близько сотні військовополонених.

Про це заявив в ефірі телеканалу 112 керівник Центру визволення полонених Володимир Рубан, пише «Слово і Діло».

«Ми знаємо про таких людей, у нас є контакт, у нас є пропозиції по поверненню таких людей. Їх від 50 до 100 осіб. Залежно від ступеня інтересу російських спецслужб їх розкривають або не розкривають. У їх числі також офіцери і солдати, які були поранені і вивезені для медичних складних операцій, для врятування їх життя в ростовський шпиталь», – повідомив В. Рубан.

В свою чергу, Президент України Петро Порошенко повідомив, що загалом у полоні, в тому числі у ДНР та ЛНР, перебувають понад 600 українців.

Також, стало відомо, що батальйони в зоні АТО викупляють своїх полонених за їжу. Зокрема, батальйон спецпризначення «Дніпро-1» у п'ятницю, 11 грудня, обміняв вантажівку із гуманітарною допомогою ДНР на 6 полонених бійців.

«Щодня їдуть фури із продуктами харчування з України на Донбас, щоб не померли із голоду сепаратисти. Так от, тепер вони перестануть їздити і годувати вас, пане Захарченко, поки ви не віддасте нам наших людей, як і було домовлено раніше. І у нас це добре виходить: ми вам продукти, ви нам – полонених. Вчора таким чином ми забрали 6 чоловік наших хлопців», – розповів заступник командира полку Валентин Манько.

А під час щорічної прес-конференції президент РФ Володими Путін закликав обмінятись віськовополоненими у форматі «всіх на всіх» до Нового року.

«Обмін полоненими між українськими силовиками і ополченцями на південному сході України потрібно здійснити, обмінявши «всіх на всіх», без всяких умов, щоб люди до Нового року та Різдва опинилися в своїх сім'ях», – сказав В. Путін.

Втім, відпускати Надію Савченко російська сторона не збирається.

Читайте також: Зупинити війну зможе лише крах російської економіки – експерт

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: