Яценюк не вірить, що російські війська залишать територію Донбасу

Читать на русском

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк скептично ставиться до мінських домовленостей і не вірить, що російські найманці та військові залишать територію Донбасу.

Про це він розповів в інтерв'ю німецькому виданню SPIEGEL, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Народного фронту».

За словами Яценюка, щоб досягти миру на сході України, перш за все необхідна деескалація ситуації, що можливо тільки на базі мінських домовленостей. «Я скептично ставлюся до угод із Росією, але нічого іншого на порядку денному у нас немає. Росія підтримала і підписала їх. Згідно з мінськими домовленостями, всі російські війська мають бути відведені», - констатував прем'єр.

У той же час, він зазначив, що залучення міжнародних донорів для відновлення інфраструктури Донбасу та проведення на території регіону виборів законної місцевої влади може бути успішним, тільки якщо Росія «повністю вийде з України». «Чи вірю я, що Росія це зробить? Ні, тому що Путін хоче зберегти ці території; він хоче контролювати нас», - каже Яценюк.

Глава українського уряду також порівняв втрату контролю над Донбасом з «ломкою» для Путіна.

«Зрозуміло, що його політика перетворила Путіна на наркомана. Його виживання залежить від захоплення чужих територій. Він потребує нових анексій. Для того щоб зберігати свою популярність, Путін повинен робити нові міжнародні злочини. В іншому разі він буде політично мертвий», - вважає Яценюк.

Читайте також: Путіну не потрібен Донбас у складі РФ – НАТО

Нагадаємо, підписаний 5 вересня в Мінську Меморандум містить 12 пунктів, серед яких - створення буферної зони, відведення важкого озброєння, амністія учасників протистоянь і повне припинення вогню.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: