НАТО: Путіну не потрібен Донбас у складі РФ

Читать на русском

Кремлю невигідне приєднання Донецької та Луганської областей до Російської Федерації.

Наразі мета Володимир Путіна – перетворити Донбас на окремі адміністративні одиниці у складі федералізованої України, пише «Слово і Діло» з посиланням на німецьке видання Der Spiegel.

Поінформовані джерела видання у НАТО стверджують: спецслужби низки країн-членів Північноатлантичного альянсу застерігають керівників західних держав від неправильної оцінки політики Москви. Насправді російський президент не прагне відділення Донбасу та включення його до складу РФ.

Як пише видання, метою Путіна є створення постійного джерела дестабілізації всередині федералізованої України. Для цього необхідно перетворити сепаратистські регіони на окремо функціонуючі адміністративні одиниці та приборкати численні місцеві угруповання на Донбасі, що нерідко діяли некоординовано.

Читайте також: Шуфрич не розгледів агресії з боку Росії

Нагадаємо, загальна кількість внутрішньо переміщених осіб з моменту початку українсько-російського конфлікту, за даними УВКБ ООН складає вже 513 998 осіб. Тільки за минулий тиждень було зареєстровано 23 тис. переселенців з Донбасу й Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: