В підвищенні пенсійного віку немає сенсу – Розенко

Читать на русском

Підвищення пенсійного віку не принесе бюджету Пенсійного фонду бажаного ефекту, заявив міністр соціальної політики Павло Розенко, передає «Слово і Діло», спираючись на інформацію «Укрінформу».

«Я як експерт кажу про те, що підвищення пенсійного віку - це шлях в нікуди. Він нічого не дає для пенсійної системи», - заявив Розенко.

Він також запевнив, що урізання пенсій не буде.

Однак при призначенні пенсій уряд має намір застосовувати «інші принципи нарахування», тобто, мова йде про уніфікацію пенсійного законодавства та справедливому підході у визначенні розмірів пенсійних виплат.

Нагадаємо, державним бюджетом 2015 передбачалось урізати ряд соціальних виплат. Серед них і підвищення пенсійного віку. Скорочення до 90% виплати пенсії, працюючим пенсіонерам. Збираються дозволити ліквідувати будинки престарілих. Скоротити рівень пенсії нардепам і військовим з 70% до 60% від зарплати. А також, монетизувати пільги на проїзд у транспорті пенсіонерам, дітям, інвалідам, чорнобильцям і т. д. Планують зупинити індексації пенсій до стабілізації економіки. Встановити вибіркову допомогу на дитину (тільки тим, у кого дохід на 1 людину нижче 6 тис. грн).

Читайте також: Бюджет України на 2015 рік: прийняти не можна відмовитися

Крім того, скасовується пенсія при втраті годувальника сім'ям військових і правоохоронців не учасників АТО. А допомога по звільненню буде виплачуватися тільки за умови 10 років вислуги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: