Доки СБУ домовляється, батальйони викупляють своїх полонених за їжу

Читать на русском

Батальйон спецпризначення «Дніпро-1» у п'ятницю, 11 грудня, обміняв вантажівку із гуманітарною допомогою ДНР на 6 полонених бійців.

Про це в ефірі «ТСН» розповів заступник командира полку Валентин Манько, пише «Слово і Діло».

За словами військового, «Дніпро-1» більше не пропускатиме автомобілі із продуктами та речами першої необхідності, що прямують до території, контрольованої представниками так званої Донецької народної республіки.

«Щодня їдуть фури із продуктами харчування з України на Донбас, щоб не померли з голоду сепаратисти. Так от, тепер вони перестануть їздити і годувати вас, пане Захарченко, поки ви не віддасте нам наших людей, як і було домовлено раніше. І у нас це добре виходить: ми вам продукти, ви нам полонених. Вчора таким чином ми забрали 6 чоловік наших хлопців», – розповів телефоном Манько.

Нагадаємо, під час проведення так званих «виборів» до «парламентів» самопроголошених ДНР та ЛНР 2 грудня, організатори приваблювали виборців, продаючи поблизу «дільниць для голосування» овочі за низькими цінами.

Читайте також: Обміну полоненими «всіх на всіх» не буде – Тимчук

Варто зазначити, що питанням звільнення заручників опікується Центр сприяння звільненню полонених Служби безпеки України. 10 грудня «Слово і Діло» писало про те, що в головному слідчому управлінні Служби отримали від Президента завдання звільнити всіх полонених бійців АТО до кінця поточного року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: