До Литви приєдналась ще одна країна, яка поставлятиме зброю Україні

Читать на русском

Президенти України та Литви Петро Порошенко та Даля Грібаускайте домовились про співпрацю країн у військовій сфері.

«Ми домовилися про постачання конкретних елементів конкретного озброєння для українських Збройних сил. Це – реальна допомога», – розповів журналістам Порошенко, не уточнивши, втім, про яке саме озброєння йшла мова.

На додачу, Грібаускайте гарантувала українським військовим можливість тренуватися в Литві та збільшити кількість учасників АТО, які можуть проходити лікування на території країни. «Литва готова ділитися досвідом в усіх сферах, включно у воєнній. Ми будемо надавати вам підтримку та забезпечуватимемо навчання для військових», – підтвердила президент Литви.

Також стало відомо, що про готовність допомагати Україні заявила і Польща. Зокрема Президент Польщі Броніслав Коморовський готовий надати Україні зброю і військову техніку, пише «Слово і Діло», з посиланям на «Сегодня».

«Я знаю, що вас дуже цікавить питання озброєнь. Так от, скажу, що я ніде не чув, щоб було якесь ембарго на продаж зброї Україні. Якщо Україна буде в цьому зацікавлена, то, звичайно ж, Польща абсолютно відкрита до таких розмов», - сказав Коморовський на прес-конференції за підсумками переговорів з главою української держави Петром Порошенком у Варшаві в середу.

Читайте також: Терористи щомісяця «грабують» бюджет України на сотні мільйонів доларів

Також Польща має намір відправити в Україну гуманітарну допомогу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: