Терористи щомісяця «грабують» бюджет України на сотні мільйонів доларів

Читать на русском

Міністр фінансів України Наталія Яресько заявила, що безкоштовні поставки енергоносіїв на підконтрольні бойовикам території Донбасу коштують Україні $200 млн кожен місяць.

Про це вона розповіла в інтерв'ю виданню Euractiv, передає «Слово і Діло» з посиланням на INSIDER.

«Війна коштує нам, щоб ви могли уявити, витрат на гуманітарну допомогу, на інфраструктуру, близько $200 млн на місяць на субсидії, тому що ми надаємо електроенергію, газ та воду без оплати», - повідомила міністр.

За її словами, окупація Росією Криму і дії проросійських бойовиків на Донбасі завдали значного удару українській економіці. «Ми живемо в умовах дуже і дуже складної фінансової та банківської кризи. Це криза, яка була викликана, по-перше, незаконною анексією Криму, на який припадало близько 5% ВВП. По-друге, війною на сході, на Донбасі, який складає 10-15% від ВВП», - поінформувала Яресько.

Нагадаємо, напередодні на брифінгу в Брюсселі прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна щодня витрачає 95 млн грн на національну безпеку і оборону, тобто майже 3 мільярди гривень на місяць.

Варто відзначити, що станом на 21 липня на проведення антитерористичної операції на Донбасі уряд країни витрачав в два рази менше - близько 1,5 млрд гривень щомісяця.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: