Шлапак розповів, скільки в місяць витрачається на АТО

Читать на русском

Міністр фінансів України Олександр Шлапак повідомив, що на проведення антитерористичної операції на Донбасі необхідно близько 1,5 млрд гривень на місяць.

Про це він сказав під час погоджувальної ради депутатських груп і фракцій у Верховній Раді, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«На фінансування АТО на місяць необхідно півтора мільярда, а зараз є 520 мільйонів, тому потрібно приймати відповідні зміни до Бюджету найближчим часом», - заявив Шлапак.

Він також повідомив, що до кінця року на обороноздатність країни необхідно 9,1 млрд грн.

У зв'язку з цим, за словами Шлапака, на засіданні парламенту у вівторок прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк представить кілька законодавчих ініціатив уряду, зокрема законопроект про додаткове фінансування армії для проведення АТО.

Як відомо, Кабінет Міністрів України виділив 900 млн грн Міністерству оборони, Міністерству внутрішніх справ і Держприкордонслужбі для закупівлі озброєння та забезпечення їх харчуванням.

2 липня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вирішив відправити в зону АТО комісію, яка повинна відзвітувати, куди витрачаються кошти, виділені урядом на оборонний комплекс.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: