У Шлапака обіцяли 63 млрд грн на армію, а виділять 15 млрд

Читать на русском

Екс-міністр фінансів України Олександр Шлапак пообіцяв, що в 2015 році на армію буде виділено 63 млрд гривень.

«Щодо військових, ви бачите ситуацію, яка мала місце в попередні роки. Близько 45 млрд - це те, що фіксувалось військовими протягом останніх трьох років. В цьому році ми додали суттєво, додали 18 млрд з резервного фонду, таким чином загальна сума фінансування армії складе 63 млрд. На таку ж суму ми плануємо вийти і в наступному році»,- сказав Шлапак.

Однак в майбутньому Держбюджеті із обіцяного виділять лише четверту частину.

Тож видаткова частина Бюджету передбачає 38 мільярдів гривень на силовиків: на армію - 15 млрд грн, на МВС - майже 21 млрд грн, на Нацгвардію - 2 млрд грн.

На брифінгу у Брюсселі 16 грудня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про те, що Україна щодня витрачає 95 мільйонів гривень на національну безпеку і оборону.

«Наші військові витрати величезні. Це близько 95 мільйонів гривень на день. Це значна частка в рамках Державного бюджету України», - заявив А. Яценюк.

Читайте також: Бюджет України на 2015 рік: ухвалити не можна відмовитися

Також закликав не економити на армії і Нацгвардії лідер парламентської фракції «Народний фронт», а наразі секретар РНБО Олександр Турчинов.

«Ми розуміємо, що бюджет буде дуже складним, що треба буде заощаджувати на багатьох напрямках і багатьох питаннях. Але для нас принципово важливо: в бюджеті країни, і це позиція «Народного фронту», не може бути економії для армії і Національної гвардії», – сказав він.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: