Європа в черговий раз нагадала Яценюку, що з реформами тягнути не варто

Читать на русском

Рада асоціації Україна-ЄС закликала офіційний Київ прискорити проведення політичних і економічних реформ в Україні.

Про це сказано в спільному прес-релізі, поширеному в Брюсселі за підсумками першого засідання Ради асоціації Україна-ЄС за участю прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, Верховного представника ЄС з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні і комісара ЄС з питань Європейської політики сусідства і переговорів з розширення Йоханнеса Хана, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«ЄС і Україна погодилися щодо важливості координації підтримки і про необхідність для України швидко завершити Національну стратегію реформ на 2015-2017 роки з тим, щоб встановити пріоритети та залучити міжнародну підтримку на реформи і відновлення», - наголошується в повідомленні.

Рада асоціації також привітала той факт, що Європейський Союз вже надав Україні 1,36 млрд євро у вигляді макрофінансової допомоги і відзначила готовність Євросоюзу і далі разом з іншими міжнародними донорами та міжнародними фінансовими інституціями продовжувати підтримку реформ в Україні.

Читайте також: Європа може призначити «наглядача» за реформами в Україні

Нагадаємо, 3 грудня Європейська комісія видала Україні другу частину кредитного траншу в рамках макрофінансової допомоги Євросоюзу в розмірі 500 млн євро. Разом з попереднім траншем кредиту загальна сума допомоги становить уже більше 1 млрд євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: