Обіцяний Порошенком 1 млрд євро макрофінансової допомоги вже надійшов

Читать на русском

Європейська комісія видала Україні другу частину кредитного траншу в рамках макрофінансової допомоги Євросоюзу в розмірі 500 млн євро.

Разом із попереднім траншем кредиту загальна сума допомоги становить уже 1 млрд євро, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс Україна».

Таким чином Президент дотримав свого слова, наприкінці серпня пообіцявши домогтися від Євросоюзу допомоги Україні в розмірі 1 млрд євро. Відповідна обіцянка Петра Порошенка отримала статус «виконано» і наразі рейтинг виконання своїх зобов'язань главою Української держави становить 26%.

Читайте також: «Transparency International»: Україна – одна з найкорумпованіших країн

Цільовим призначенням кредиту є підтримка України в реалізації структурних реформ, спрямованих на поліпшення державного управління та адаптацію законодавчої системи України до законодавства ЄС. Кредит наданий у вигляді євробондів строком на 15 років під 1,363% річних.

Цікаво, що станом на середину травня обсяг кредитів, які мали надати Україні США та Європейський Союз, складав уже 35,5 млрд дол. З них на той момент надійшли лише 3,19 млрд дол.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: