Яценюк попередив олігархів, що настала їхня черга допомогти Україні

Читать на русском

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що уряд готовий сприяти розвитку великому бізнесу, але тільки в тому випадку, якщо підприємці теж допоможуть Україні.

«Прийшов час допомогти Україні. 20 років заробляли, зараз треба разом виходити з кризи», - цитує главу Кабміну прес-служба «Народного фронту», пише «Слово і Діло».

Яценюк також нагадав, що попередній уряд підняв податки для великого бізнесу. «В першу чергу це стосувалося ренти за користування корисними копалинами, ренти на нафту і газ», - повідомив прем'єр, додавши, що «наша політика в цьому питанні залишається незмінною - хто більше заробляє, повинен вносити доходи до Державного бюджету». «Це принцип соціальної справедливості», - зазначив Яценюк.

Для цього, за його словами, Кабінет міністрів вносить зміни в закон про трансферне ціноутворення, «щоб повністю закрити всі діри в системі оподаткування через офшорні компанії, в тому числі в металургії, «хімії» та інших прибуткових видах бізнесу».

Читайте також: Порошенко втілить в життя мрію Тимошенко по боротьбі з олігархами

Нагадаємо, це не перше звернення глави уряду України до представників великого бізнесу. Так, 17 липня Яценюк вже звертався до олігархів з пропозицією провести донорську конференцію за планами відновлення Донбасу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: