Яценюк вирішив «потрусити» гаманці олігархів заради відновлення Донбасу

Читать на русском

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк скликає представників великого бізнесу для спільної роботи над відновленням інфраструктури Донецької та Луганської областей.

Голова уряду пообіцяв, що для цього збере спеціальну конференцію, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Я запрошую до себе великий український бізнес, у тому числі той, який представляє Донецьк і Луганськ, і проведемо донорську конференцію за планами відновлення Донбасу», – оголосив Яценюк.

Прем'єр наголосив, що частина коштів буде залучена з місцевих та центрального бюджетів, решту він сподівається отримати від представників бізнесу.

«Центральний бюджет дає свої кошти, місцеві бюджети – свої, і приватні донори, які несуть разом з нами відповідальність перед Донбасом, переконаний, підтримають цю ініціативу, і ми спільно разом з великим українським бізнесом затвердимо план відновлення Донбасу», – заявив голова уряду.

Втім, коли відбудеться ця конференція, Яценюк не уточнив. Прем'єр визнав, що про повноцінну оцінку збитків та відновлення інфраструктури до припинення воєнних дій говорити зарано.

Нагадаємо, минулого тижня Яценюк оцінив збитки України на Донбасі в більш як 8 млрд грн. Разом з тим уповноважений Президента з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко заявила, що західні партнери України виділять 1,5 млрд євро на відновлення інфраструктури на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: