Порошенко втілить в життя мрію Тимошенко щодо боротьби з олігархами

Читать на русском

Які обіцянки свого головного суперника на президентських виборах Юлії Тимошенко зможе виконати на посту глави держави Петро Порошенко?

На словах одним із найзапекліших противників олігархії є екс-прем'єр і кандидат на пост президента України Юлія Тимошенко. Так, в березні 2014 року лідер партії «Батьківщина» пообіцяла викорінити олігархію як явище і зробити з олігархів звичайних бізнесменів. Також політик запевнила, що в разі перемоги на виборах вона змусить олігархію платити податки в повному обсязі.

Згідно з останніми офіційними даними ЦВК опрацювала вже близько 45% бюлетенів, при цьому беззаперечним лідером президентських перегонів залишається Петро Порошенко.

Відзначимо, що раніше Петро Олексійович, якого і самого можна вважати олігархом, теж дав схожу обіцянку. Зокрема, він заявив, що після обрання його президентом ні Рінат Ахметов, ні Дмитро Фірташ не впливатимуть на політику. Водночас Порошенко додав, що продасть належний йому концерн Roshen, якщо стане президентом. Разом з тим кандидат на президентське крісло і власник «5 каналу» не захотів розлучатися зі своїм медіахолдингом.

Тему олігархів також піднімали на засіданні Національного круглого столу колишні президенти України Леонід Кравчук і Леонід Кучма. Так, перший президент упевнений, що влада повинна тісно співпрацювати з впливовими бізнесменами. Такої ж думки і другий президент Кучма. За його словами, «якщо влада не зможе співпрацювати з бізнесом - влади не буде».

Нагадаємо, за даними головних екзит-полів Порошенко може стати президентом вже в першому турі. Сам кандидат також вважає, що вибори завершились в один тур.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: