Російська економіка впала до рівня кризи 2008 року

Читать на русском

Через санкції глава Мінекономрозвитку РФ Улюкаєв порівняв економічну ситуацію в країні з кризою 2008-2009 років.

Олексій Улюкаєв також не виключив, що санкції проти Росії будуть діяти до 2017 року, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Корреспондент».

Улюкаєв відзначив, що раніше для підготовки прогнозу та бюджету відомство спиралося на те, що в 2015 році санкції скасують, оскільки їх приймали на рік.

«Але ж гіпотетично це рішення можуть продовжити. Тепер при розрахунках треба виходити з того, як режим санкцій приблизно буде діяти в 2015, 2016, 2017 роках. Але це вже проблема середньострокового планування», - заявив міністр.

Поточну економічну ситуацію можна порівняти з кризою 2008-2009 років.

«Ми витратили великі гроші із резервів, але за ці гроші практично нічого не купили: не змінили тенденцію з курсоутворенням - і рубль продовжував падати, і для бізнесу та домашніх господарств ми не створили кращої позитивної історії», - сказав він.

Нагадаємо, Євросоюз і США запровадили ряд економічних санкцій проти Росії та окремих російських громадян після анексії Криму і подій на Донбасі. Також санкції були введені і з боку України. Зокрема міністр юстиції Павло Петренко запевнив, що Україна вводитиме фінансові санкції до російських компаній, які привласнили українське майно в Криму.

Читайте також: Порошенко планує звільнити всіх заручників до Нового року

А прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що в разі запровадження Росією торгівельних обмежень Україна невідкладно запровадить дзеркальні заходи.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: