В опозиції якось вирахували, що корупція в медицині збільшилась вдвічі

Читать на русском

Член ТСК з розслідування діяльності Міністерства охорони здоров’я, депутат фракції «Батьківщина» Павло Петренко заявив, що протягом останніх двох років рівень корупції в медичній сфері зріс удвічі.

Про це парламентар повідомив на прес-конференції в інформагентстві УНІАН, передає «Слово і діло» з посиланням на прес-службу партії ««Батьківщина».

«Такі кричущі дані свідчать, що по тих держзакупівлях, які здійснює МОЗ і його регіональні управління, чиниться відверте зловживання бюджетними коштами», - зазначив нардеп.

Депутат також додав, що лише за час роботи його ТСК за фактами правопорушень з боку службовців Міністерства охорони здоров’я та підконтрольних підприємств було порушено 180 кримінальних справ.

За інформацією Петренка, факти корупції в сфері охорони здоров’я підтверджує Рахункова палата, згідно з даними якої, минулого року при закупівлі протитуберкульозних препаратів ціни завищувалися в 3-6 разів, а при закупівлі антиретровірусних препаратів – приблизно на 60%.

Як відомо, Президент Віктор Янукович 12 березня 2013 року доручив керівникам Генпрокуратури, СБУ, МВС та Міндоходів створити до листопада того ж року систему професійного відбору кадрів правоохоронних органів, що здійснюють боротьбу з корупцією.

Голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк в свою чергу пообіцяв, що після парламентських виборів 2012 року буде створено Національне антикорупційне бюро, яке буде підпорядковуватися Верховній Раді.

Також Яценюк заявляв про необхідність ухвалення нового пакету законів про боротьбу з корупцією.

Варто зазначити, що в передвиборчій програмі БЮТ 2007 року був пункт про посилення кримінальної відповідальності за корупційну діяльність аж до довічного ув'язнення, який так і залишився невиконаним.

Тим часом, на парламентських виборах 2012 року в програми кандидатів від «Батьківщини» був включений пункт про проведення антикорупційної люстрації влади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: