Пашинський попросить у США статус військового союзника

Читать на русском

Глава парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони, заступник голови фракції «Народний фронт» Сергій Пашинський пропонує в четвер, 11 грудня, розглянути в парламенті проект постанови про звернення Верховної Ради України до Конгресу Сполучених Штатів Америки щодо надання Україні статусу військового союзника США.

З відповідною заявою він звернувся до спікера парламенту Володимира Гройсмана під час засідання погоджувальної ради, інформує «Слово і Діло» з посиланням на сайт «Народного фронту».

«Я буду просити колег підтримати мене в четвер. Це питання політичне, питання компетенції Верховної Ради, тому я прошу долучити його до порядку денного», - сказав Пашинський. Проект цієї постанови, за його словами, «в даний момент реєструється».

Як відомо, 4 грудня Палата представників Конгресу США 411 голосами ухвалила резолюцію, в якій жорстко засудила політику Росії щодо України, закликала НАТО і партнерів США призупинити військову співпрацю з Росією, а також зажадала від адміністрації президента США продовжити курс санкцій проти Росії.

Крім того, в резолюції міститься заклик до президента США Барака Обами надати українському уряду необхідні засоби захисту, послуги та розвіддані для оборони території країни і захисту її суверенітету.

Нагадаємо, 2 вересня міністр юстиції Павло Петренко заявив, що статус основного союзника США поза НАТО Україна може отримати вже до кінця поточного року.

Через два тижні, під час свого виступу в Конгресі США, Президент України Петро Порошенко попросив у Америки підтримки та надання Україні нелетальнго і летального військового обладнання, проте, як відомо, Сполучені Штати Америки відмовили в постачанні важкого озброєння та отриманні статусу основного союзника США поза НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: