Зупинку енергоблоку Запорізької АЕС компенсують імпортною електрикою

Читать на русском

Кабінет міністрів України погодив рішення Міністерства енергетики та вугільної промисловості про початок імпорту електроенергії з-за кордону.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу уряду.

Імпорт електроенергії в Кабміні називають тимчасовим, він необхідний для уникнення віяльних відключень, що зараз відбуваються по всій Україні.

Закупівлею електроенергії за кордоном буде займатися ДП «Укрінтеренерго», воно ж в установленому законом порядку продаватиме її оптовим постачальникам. Розпорядження уряду передбачає, що ціна закупівлі електрики не перевищуватиме середньозваженого тарифу за минулий місяць для енергогенеруючих компаній, тож суттєвого підвищення ціни для кінцевого споживача очікувати не варто.

Читайте також: Заступником міністра енергетики України може стати менеджер Курченка

Як повідомлялося раніше, минулого тижня сталася аварія на Запорізькій атомній електростанції, через що один із енергоблоків був зупинений. Нестачу електроенергії українські споживачі відчули у вигляді віяльних відключень електрики по всій країні. Зокрема, на Київщині світло вимикають щонайменше на 2 години щодня.

Нагадаємо, саме ДП «Укрінтеренерго» розпочало постачання до України скандально відомого південноафриканського вугілля. 5 грудня директора компанії Володимира Зіневича затримала Генпрокуратура. Чиновнику закидають закупівлю неякісного вугілля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: