Заступником міністра енергетики України може стати менеджер Курченка

Читать на русском

На посаду заступника міністра енергетики України розглядається кандидатура менеджера Курченка – Віталія Дем'янюка.

Про це у своєму блозі заявила народний депутат України Тетяна Чорновол, передає «Слово і Діло».

За словами Чорновол, до схем Курченка щодо виводу коштів за кордон була причетна компанія з групи ВЕТЕК – Vetek Gas Trading and Supply SA. Зазначена фірма була зареєстрована у вересні 2013 року в Женеві (Швейцарія) громадянином України Віталієм Дем'янюком, який відповідно до офіційної інформації з комерційного реєстру Швейцарії є адміністратором цієї компанії.

Дем'янюк перебував в Женеві під час реєстрації вказаної компанії. Так, в період з вересня по грудень 2013 р. він здійснив 8 вилетів до Женеви, додає депутатка. 

Також, за словами Чорновол, Дем'янюк починаючи з 2006 року працював в корупційних та рейдерських схемах у газовій галузі. В 2010 році Дем'янюк був генеральним директором компанії «Газекс Україна», якою володів російський олігарх Віктор Вексельберг. Та Дем'янюк продав майно компанії на підконтрольну йому офшорну компанію «Meslack Investments Limited». А потім став шантажувати власника – вимагати 5 млн доларів США в обмін на викрадені ним акції. А перебуваючи на посаді гендиректора ТОВ «ГАЗЕКС-УКРАЇНА» Дем'янюк вивів з бізнесу близько 33 млн дол. США.

Читайте також: Хто з голів парламентських комітетів звик не виконувати свої обіцянки?

Раніше Тетяна Чорновол вже зверталась до Генерального прокурора Віталія Яреми з листом щодо перевірки Віталія Дем'янюка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: