Незважаючи на обіцянку Семерака, електрику все одно вимикають

Читать на русском

Мешканцям Київської області щодня відключають електропостачання на кілька годин.

Світло вимикають тричі на день – загалом на строк до 6 годин, пише «Слово і Діло».

Коли немає світла – зникає і тепло, бо зупиняється котельня, скаржаться місцеві мешканці. Так, у Бориспільському та Бородянському районах електрику відключають на 4 години протягом дня.

Як відомо, з початку грудня жителям Київської області почали відключати світло в пікові ранкові та вечірні години. Жителі Київської області, яким почали відключати електропостачання вранці і ввечері, не мають світла через недосконалу систему енергопостачання. В Обленерго пояснюють: відключати електроенергію повинні промисловим підприємствам і організаціям, але через те, що їх не можна відключити окремо, страждають і жителі області.

Однак, ще два місяці тому колишній Міністр Кабінету міністрів України Остап Семерак запевнив, що відключень електроенергії в опалювальний сезон не буде. Така обіцянка зафіксована системою народного контролю «Слово і Діло».

«Станом на 1 жовтня і за інформацією міністра енергетики та вугільної промисловості України в відключеннях електроенергії немає необхідності. Система працює в нормальному, достатньому режимі», – заявив Семерак.

Читайте також: Яценюк розставив пріоритети нового уряду: оборона, люстрація й енергетика

Нагадаємо, на початку вересня Міністерство енергетики та вугільної промисловості направило обласним енергопостачальним компаніям повідомлення про можливе тимчасове припинення електропостачання населення, як це було в 90-х роках, у зв'язку з виникненням дефіциту потужностей в об'єднаній енергосистемі України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: