Навіть Кремль не в змозі повністю контролювати бойовиків – експерт

Читать на русском

Росія не може змусити бойовиків не атакувати українські позиції, тому що навіть Кремль не в змозі контролювати ситуацію повністю.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт з питань зовнішньої політики та міжнародної безпеки Олексій Мельник.

«Росія не може повністю примусити сепаратистів не атакувати українські позиції, тому що навіть Кремль не взмозі контролювати ситуацію повністю. Суть полягає в тому, що та частина, яка є так званими добровольцями чи відпускниками, як їх називає Путін, це дійсно та частина, якій можна давати команду «вперед» або «стоп», але це далеко не вся частина тих озброєних незаконних угруповань, які діють зараз на території, не контрольованій українським урядом», - розповідає Олексій Мельник.

За його словами, рівень ескалації може бути знижений, але це все одно не означатиме повного припинення бойових дій.

«Причина в тому, що ті люди, у владі яких зараз Донецьк та Луганськ, ті, хто контролюють їх окремі регіони, нічого більше не можуть робити, аніж як воювати. Оскільки, якщо припинити воювати – необхідно буде якимось чином віднолювати життєдіяльність зруйнованих міст, забезпечувати життєдіяльність населення, а приклади голодних бунтів вже були, тобто іншого виходу, як воювати немає», - пояснює спеціаліст.

Читайте також: Шуфрич не розгледів агресії з боку Росії

Отметим, что Украина готовит документы для подачи исков в Международный суд ООН против России, в частности по факту финансирования терроризма.

Тем временем, Россия перебросила 3 колонны военной техники в составе грузовиков, БТРов и бензовозов. Как сообщает спикер Информационно-аналитического центра СНБО Андрей Лысенко за минувшие сутки получено информацию о перемещении из России трех колонн техники общим количеством свыше 200 единиц.

Также, за минувшие сутки в зоне проведения антитеррористической операции погибли 6 военных, 13 получили ранения.

Следует напомнить, что завтра, 6 октября, вместе с министром обороны и начальником Генерального штаба Президент отправится в зону АТО и передаст более 100 единиц тяжелых вооружений Вооруженным силам Украины.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: