Шуфрич не розгледів агресії з боку Росії

Читать на русском

Народний депутат, член фракції «Опозиційний блок» Нестор Шуфрич заявив, що не вважає Російську Федерацію агресором по відношенню до України.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню LB.ua, інформує «Слово і Діло».

«Я не можу кваліфікувати Росію, як зовнішнього агресора. За весь час протистояння ми побачили дев'ятеро військовослужбовців регулярної армії РФ, затриманих на території України. І вони були передані російською стороною і відпущені», - говорить Шуфрич.

Читайте також: Порошенко пообіцяв, що Росія дорого заплатить за своє вторгнення

За його словами, фіксується присутність регулярних частин Росії на території України, «але реально доведено це не було». «Якщо ми сьогодні визнаємо факт, що Росія - агресор, ми і діяти далі повинні відповідно. Діяти як інститут держави, я маю на увазі», - пояснив нардеп.

«Якби я визнав факт агресії, то я - як народний депутат України - негайно повинен був би ініціювати перед Президентом введення воєнного стану і повну мобілізацію. Негайно», - додав політик.

На запитання журналіста, чому він цього не робить, Шуфрич відповів: «Тому що я сьогодні бачу ознаки інші. Немає ні відповідних висновків РНБО, ні нот міністерства закордонних справ. Вони повинні дати визначення цьому питанню, а ми як громадяни України, повинні виходити з їх визначення».

Нагадаємо, за інформацією керівника групи «Інформаційне опір» Дмитра Тимчука, росіяни на Донбасі завершили процес групування своїх військ і тепер разом з місцевими сепаратистами чекають доукомплектування, боєприпасів і палива.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: