«Transparency International»: Україна одна з найкорумпованіших країн

Читать на русском

За останній рік позиція України в рейтингу найбільш корумпованих країн змінилася лише на 1 пункт.

Про це свідчать дані дослідження «Transparency International», пише «Слово і Діло» з посиланням на ZN.UA.

Через рік після Майдану Україна залишається серед найбільш корумпованих країн світу, займаючи 142 місце з 175. Це лише на одну позицію вище, ніж у 2013 році.

«26 балів зі 100 можливих і 142 місце з 175 позицій - такі показники України в нинішньому Індексі сприйняття корупції (Corruption Perceptions Index) від «Transparency International». Україна в черговий раз опинилася на одному щаблі з Угандою та Коморськими островами як одна з найбільш корумпованих країн світу», - йдеться у звіті організації.

За словами виконавчого директора українського представництва «Transparency International» Олексія Хмари, прийнявши певні закони, держава продемонструвала готовність рухатися в бік реформ, але цього недостатньо.

«Антикорупційні закони, прийняті 14 жовтня 2014, заклали тільки основу, фундамент для змін. Якою ж буде справжня реформа - покажуть найближчі події. Причому вже відразу в грудні. Новий уряд країни спільно з новим парламентом повинні попрацювати над бюджетом країни на 2015 рік. І знайдуться в ньому гроші на Антикорупційне бюро або електронну систему всіх декларацій чиновників - питання досі відкрите», - говорить він.

У повідомлені «Transparency International» є і позитивні момнети: за останній рік бюрократія почала менше "«душити» бізнес, а експорт та імпорт стають трохи вільніші від хабарів.

Читайте також: Україна менш корумпована, ніж Росія, але до Польщі ще далеко

Росія в рейтингу корумпованості займає місце на три рядки вище України – 136.

Найменш корумпованою країною стала Данія. А найбільш – Афганістан, Судан, КНДР і Сомалі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: