Лубківський розповів, що СБУ робить з російськими журналістами в Україні

Читать на русском

Радник голови Служби безпеки України Маркіян Лубківський заявив, що за час агресії Росії проти України СБУ заборонила в'їзд 83 російським журналістам.

Про це він повідомив у себе на сторінці в Facebook, інформує «Слово і Діло».

За його словами, переважна більшість співробітників російських ЗМІ потрапляє на територію України нелегально, через неконтрольовані українськими прикордонниками пункти пропуску, у тому числі з території окупованого Криму. Крім того, за словами Лубківського, російські мас-медіа доволі часто вербують українських журналістів для отримання необхідних резонансних відеоматеріалів та інформації, яка згодом у викривленому вигляді подається мас-медіа РФ.

«Що робить СБУ? Примусово повертає з України журналістів та працівників засобів масової інформації РФ, зокрема, таких як: телеканал «LifeNews» - М.Сайченко, О.Сидякін, Ю.Пустоплєснова, М.Пудовкін; Всеросійська державна телерадіокомпанія - К.Кібкало, Д.Малишев, О.Ялдин, «Россия» - Є.Попов та інші», - розповів радник глави СБУ.

Він також повідомив, що за час агресії Росії проти України Служба безпеки заборонила в’їзд в Україну 83 російським журналістам, які представляють, зокрема, такі російські ЗМІ, як: «Звезда», ВДТРК, «LifeNews» та багато інших (10 – примусово повернуто, 73 не допущено на нашу територію).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: