Вслід за «Ощадбанком» з Донбасу йдуть інші банки

Читать на русском

Національний банк вимагає від комерційних банків припинити діяльність на територіях так званих Донецької та Луганської народних республік.

Відповідне розпорядження отримали українські банківські установи, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Громадське».

«Регулятор акцентував увагу банків на обов’язку неухильного виконання вимог постанови Правління Національного банку України від 06 серпня 2014 року №466 «Про призупинення здійснення фінансових операцій», – повідомляють у Нацбанку.

В рамках цієї постанови йдеться, зокрема, про призупинення всіх видів фінансових операцій в населених пунктах, які не контролює українська влада.

Як уже повідомляло «Слово і Діло», 22 листопада відповідне рішення прийняв «Ощадбанк», донецькі та Луганські філії якого будуть переведені до Краматорська й Сєверодонецька відповідно. У зв'язку з цим державний банк також посилив роботу прифронтових відділень з тим, щоб мешканці окупованої території могли скористатися його послугами вже на виїзді із зони АТО.

Читайте також: НБУ буде продовжувати захищати банки – аналітик

Нагадаємо, нещодавно керівництво самопроголошеної ДНР заявило про намір відкрити на окупованій території Донеччини власну фінансову установу, котра, за задумами терористів, мала би замінити один з українських банків, що пішли з території Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: