Бойовики «ДНР» хочуть відкрити свій банк

Читать на русском

В Донецькій області терористи мають намір відкрити нову банківську установу на заміну мережі одного з українських банків.

Про це повідомила прес-служба Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України, інформує «Слово і Діло».

При цьому в РНБО просять жителів тимчасово окупованих терористами територій не довіряти свої кошти бойовикам самопроголошеної республіки. «Адже такі установи не матимуть у своїй діяльності ніяких законних підстав», - пояснили в прес-службі відомства.

У Раді національної безпеки також розповіли про черговий, сьомий за рахунком «гуманітарний конвой» з Росії. Зокрема, за інформацією РНБО, сьогодні між 6:00 і 7:00 годинами ранку з території Росії на територію України через пропускні пункти «Донецьк-Ізварине» та «Матвєєв Курган-Успенка» заїхали 74 вантажівки так званого гуманітарного конвою.

При цьому зміст вантажу і його призначення українській стороні невідомі, оскільки представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста не брали участь в переміщенні вантажу, а підрозділ українських прикордонників і митників здійснив лише візуальне спостереження за проходженням російського вантажу через державний кордон, без виконання покладених на нього контрольних функцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: