Суд заарештував рахунок найбільшої авіакомпанії України

Читать на русском

Господарський суд міста Києва заарештував рахунок ПАТ «Міжнародні авіалінії України» в банку «Фінанси і кредит» та заборонив підприємству відкривати нові поточні рахунки.

Про таке свідчить ухвала суду, оприлюднена в єдиному державному реєстрі судових рішень, повідомляє «Слово і Діло».

Відповідно до матеріалів справи, найбільша авіакомпанія країни заборгувала Державній авіаційній службі понад 5,36 млн грн. Зазначена сума мала бути сплачена «МАУ» за продаж перевезень. Обвинувачем у справі виступив перший заступник прокурора міста Києва, ім'я якого в матеріалах не вказане.

За результатом розгляду справи суд постановив «накласти арешт на грошові кошти на розрахунковому рахунку приватного акціонерного товариства «Авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України»... в АТ «Банк «Фінанси та кредит» та заборонити приватному акціонерному товариству «Авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» відкривати нові поточні рахунки».

Читайте також: Поки Бурбак обіцяє відкрите небо з ЄС, українці все менше літають літаками

Нагадаємо, у вересні «Міжнародні авіалінії України» звернулися до Кабінету міністрів з проханням про стабілізаційний кредит у розмірі 100 млн дол. строком на 10 років. Тоді в компанії пояснили: авіаперевізник перебуває на грані кризи через падіння попиту на пасажирські перевезення, спричинене ситауцією в країні загалом та катастрофою лайнера Малайзіських аіваліній над Донеччиною зокрема.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: