Відмовившись від співпраці з РФ, Норвегія надала Україні $ 44 млн допомоги

Читать на русском


Прем’єр-міністр Норвегії Ерна Солберг заявляє про припинення політичних контактів з Російською Федерацією та повну підтримку Києва у вирішенні конфлікту на сході України.

Про це вона розповіла в інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня» пише «Слово і Діло».

Припинення політичних контактів з Кремлем Солберг пояснила незаконною анексією Криму та активністю росіян на Донбасі.

«Ми також відкликаємо наших військових експертів, які працювали з Росією щодо зміцнення заходів довіри, і скасували заплановані спільні маневри. Все це через ситуацію в Україні», – зазначила прем’єр-міністр.

У той же час, Норвегія не припиняє підтримувати Україну не лише дипломатично, але й матеріально. За словами Солберг, з початку конфлікту на сході нашої держави, уряд скандинавської країни виділив 300 млн норвезьких крон (44,2 млн доларів США) на підтримку гуманітарних програм в Україні.

Наразі головним напрямком допомоги є забезпечення теплими речами внутрішньо переміщених осіб, ведуться переговори щодо спільного гарантування безпеки українських ядерних об’єктів, додала голова уряду Норвегії.

Читайте також: Скандинавський газ для української труби

Варто зазначити, що співпраця України та Норвегії в гуманітарній сфері останнім часом активізувалася: у грудні цього року мають розпочатися спільні консультації українських та норвезьких спеціалістів у галузі безпеки харчових продуктів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: