МОУ треба думати про одяг солдатів, а не про канадські винищувачі – Бірюков

Читать на русском

Відмова Збройних сил України прийняти військову допомогу Канади у вигляді винищувачів Макдоннел-Дуглас F/A-18 пояснюється високою вартістю їх експлуатації і є цілком обгрунтованою.

Про це у своєму Facebook написав радник президента й помічник міністра оборони України з питань речового забезпечення Юрій Бірюков, інформує «Слово і Діло».

«Це правда – ми не в змозі собі дозволити такі літаки. Чи не зможемо оплачувати їх обслуговування. Чи не зможемо їх заряджати (нічим), не зможемо підтримувати (нічим і ніким). А хто на них літати буде? А де у нас є комплекси супроводу польотів? А диспетчери? А РЕБ та ППО?», – зазначив Бірюков.

На його думку, перехід на західні стандарти озброєння – питання не найближчої перспективи. Наразі ж першочерговим завданням силових відомств є забезпечення солдатів засобами першої необхідності.

Читайте також: Замість обіцяних «Дозорів» Аваков купує для Нацгвардії «Раптори»

Нагадаємо, днями міністр оборони Степан Полторак визнав, що українська армія забезпечена зимовою формою одягу не повністю. А вчора стало відомо про те, що Міноборони не прийняло пропозицію уряду Канади надати Україні військову допомогу у вигляді літаків-винищувачів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: