Замість обіцяних «Дозорів» Аваков купує для Нацгвардії «Раптори»

Читать на русском

На озброєння Національної гвардії України надійшли броньовані автомобілі Raptor-АРС виробництва Кременчуцького автомобільного заводу.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає «Слово і Діло».

«На озброєння Нацгвардії надійшли «Раптори». Спеціалізований бронеавтомобіль Raptor-АРС-КрАЗ. Машина для перекидання підрозділів в умовах бойової обстановки. На базі шасі КрАЗ 6322. Стійкий – маса 25,2 тони», – повідомив міністр.

Технічні характеристики броньованих автомобілів дозволяють помістити у броньовану капсулу 24 бійців, вести вогонь безпосередньо під час руху та використовувати машину в якості мобільного блок-посту завдяки автономній системі кондиціювання, опалення та аварійним люкам.

Це вже друга модель броньованих автомобілів, що стоїть на озброєнні Нацгвардії. Раніше, за словами Авакова, МВС замовило для солдатів модулі київського підприємства «Практика». На черзі – «Шреки» новітні автівки виробництва Кременчуцького автозаводу, вперше представлені у травні цього року.

Зазначимо, що на початку червня Арсен Аваков справді обіцяв, що на озброєння підрозділів АТО надійдуть броньовані авто українського виробництва, однак тоді МВС планувало замовити партію машин «Дозор» харківської розробки. Наразі ця обіцянка все ще має статус «в процесі».

Читайте також: На відміну від Нацгвардії, армію зимовою формою забезпечити не встигли

Нагадаємо, в п’ятницю, 21 листопада, Президент України Петро Порошенко зустрівся з віце-президентом США Джо Байденом. Серед питань, що обговорювалися, було й питання надання Україні фінансової допомоги у розмірі 320 млн дол., які Вашингтон перерахує на додачу до кредиту, наданого Україні в травні цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: