На відміну від Нацгвардії, армію зимовою формою забезпечити не встигли

Читать на русском

Міністерство оборони не встигло забезпечити солдатів збройних сил зимовою формою одягу.

Цей факт визнав міністр оборони Степан Полторак, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ICTV.

Зокрема, для військових не вистачає теплих штанів та зимового взуття. Трохи краща ситуація – з куртками, яких однак теж вистачає не всім.

Як пояснив міністр, проблема виникла через невчасне укладення контрактів на закупівлю зимового одягу та амуніції. Зокрема, 26 тисяч пар взуття, замовленого у вітчизняних підприємств, надійдуть у ЗСУ пізніше, бо підрядники не здатні у стислі терміни реалізувати таке велике замовлення. Між тим, уже до кінця тижня синоптики прогнозують зниження температури на сході України до 6 градусів морозу.

«Слово і Діло» хотіло б нагадати читачам про обіцянку заступника секретаря РНБО і екс-міністра оборони України Михайла Коваля закупити до кінця жовтня 26,6 тис. комплектів нової форми, що досі має статус «в процесі».

У цьому контексті варто також згадати прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з виконаними обіцянками щодо забезпечення всім необхідним на зиму Національної гвардії України. Таким чином, незважаючи на те, що захист країни від зовнішньої агресії – прямий обов'язок Міністерства оборони, МВС із забезпеченням своїх бійців впоралося краще.

Читайте також: Детектор брехні повинні були пройти генерали МО, а пройшли волонтери

Як відомо, днями вирішення ситуації із забезпеченням української армії поклали на добровольців: вчора міністр оборони Степан Полторак представив працівникам відомства волонтерів, що відповідатимуть за швидкий пошук якісного майна, участь у тендерах, контроль і організацію роботи з речового та медичного забезпечення ЗСУ. А вже сьогодні радник Президента Юрій Бірюков заявив про створення окремого державного підприємства для відпрацювання альтернативної технології забезпечення армії – в обхід численних бюрократичних процедур, що існують зараз.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: