Смертний вирок тепер законний на Донбасі

Читать на русском

У «ДНР» заснували військові суди, де можна засудити до розстрілу.

Про це повідомили в прес-центрі «уряду і народної ради ДНР», повідомляє «Інтерфакс-Україна», пише «Слово і Діло».

«ДНР вводить в районах, що знаходяться у військовому положенні, а також районах військових дій спеціальний порядок організації та комплектування військових судів і судочинства», – йдеться в повідомленні.

Засудити до смертної кари можуть за непокору наказу командира, вбивство, держзраду, шпигунство, диверсію, умисне знищення майна, мародерство, розбій, грабіж, розкрадання і пошкодження військового майна, ухилення від військової служби або дезертирство.

«Про кожен вирок, яким присуджується до смертної кари (розстрілу), військово-польовий суд негайно надсилає офіційні повідомлення голові військового трибуналу Про «ДНР» і Генпрокурору в письмовій формі, які, в свою чергу, зобов'язані негайно організувати перевірку законності та обґрунтованості вироку», – говориться у повідомленні.

Розглядати скарги будуть військово-польові суди. До складу яких повинні входити один суддя і два народних засідателя з числа військовослужбовців, "не зацікавлених у результаті справи". За клопотанням підсудного допускається розгляд справ колегією з трьох суддів.

Читайте такожВ якій країні найбільше рабів (інфографіка)

«Військовий трибунал «ДНР» розглядає справи колегією у складі трьох суддів військово-польового суду. При розгляді кримінальних справ, за якими в якості міри покарання передбачається смертна кара, обов'язково участь державного обвинувача», – повідомляє прес-центр «уряду і народної ради ДНР».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: