РФ перекинула у Ростов авіаційну частину для контролю простору Луганська

Читать на русском

Авіаційний простір Луганської області здатна контролювати Російська авіаційна частина, яка перекинута до Ростовської області.

Про це на традиційному брифінгу в середу розповів речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, інформує «Слово і Діло» з посилання на«Українську правду».

Як зазначив речник, за отанню добу бойових зіткнень з терористами не відбувалося, порушення повітряного простору України та використання бойовиками безпілотників не зафіксовано. Однак Росія продовжує накопичувати військову техніку біля кордонів України.

«Водночас фіксується накопичення російських військ в областях, які межують з Україною. Зокрема, на аеродром Міллерово у Ростовській області передислоковано авіаційну частину, яка базувалася в Пермі», - повідомив Лисенко.

Читайте також: Потік російської воєнної техніки до України не припиняється

За словами речника РНБО, на кордон з Україною перекинуто радіолокаційні станції та винищувачі МіГ-31, які можуть контролювати повітряний простір над усією Луганською областю.

Нагадаємо, вчора, 18 листопада, речник МЗС України Євген Перебийніс повідомив, що Росія продовжує зосереджувати військову техніку на території України: з 15 листопада понад 100 одиниць військової техніки перекинуті через кордон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: