Турчинов не вгадав дату першого засідання ВР: нардепів чекають 27 листопада

Читать на русском

Всупереч прогнозам голови парламенту Олександра Турчинова про те, що перше засідання Верховної Ради відбудеться 2 грудня, український парламент восьмого скликання розпочне свою роботу 27 листопада.

Таке рішення було прийнято на засіданні підготовчої депутатської групи у середу, 19 листопада, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу парламенту.

Нагадаємо, сьогодні, 19 листопада спікер Ради Олександр Турчинов висловив думку, що перше засідання парламенту відбудеться 2 грудня, «якщо про інше не вирішить підготовча група в межах своїх повноважень».

У свою чергу кандидат від «Блоку Петра Порошенка» Олександр Черненко припустив, що нова Верховна Рада розпочне свою роботу наступного вівторка, тобто 25 листопада.

Як повідомив голова підготовчої депутатської групи Володимир Гройсман, сьогодні було вкрай важливо визначити дату першого засідання парламенту. «Це говорить про те, що ми націлені на якомога швидшу роботу, пов’язану з прийняттям рішень, дуже важливих для держави», - зазначив він.

На сьогоднішньому засіданні також було визначено керівників підгруп, які здійснюватимуть підготовку до першого засідання новообраного Парламенту, займатимуться формуванням депутатських фракцій та груп, опікуватимуться питаннями матеріально-технічного і соціально-побутового забезпечення діяльності народних депутатів України.

Ці підгрупи, за словами Гройсмана, очолили Андрій Парубій («Народний фронт»), Олег Лаврик («Об'єднання «Самопоміч») і Сергій Мельник (від народних депутатів України, обраних в одномандатних округах).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: