Новий парламент запрацює наступного вівторка - Черненко

Читать на русском

Нова Верховна Рада почне свою роботу наступного вівторка, 25 листопада.

Про це у ході круглого столу «Парламентська коаліція у Верховній Раді України VIII скликання: очікування суспільства та дії політиків» заявив кандидат від Блоку Петра Порошенко Олександр Черненко, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Наступний парламент запрацює наступного вівторка, але якщо не встигне робоча група і ЦВК, яка реєструє народних депутатів, тоді засідання відбудеться 2 грудня», - сказав він.

У цей же час, політичний експерт Олександр Солонтай акцентує увагу на тому, що в коаліційній угоді відсутній пункт щодо управління коаліцією. А також немає чітких норм щодо таких механізмів, як наприклад, чи може депутат вносити законопроект в розріз коаліційного рішення або в розріз рішення фракції.

Крім того, політтехнолог Тарас Березовець вважає, що на коаліціаду вплине люстрація.

«Рішення Верховного суду по закону щодо люстрації може суттєво вплинути на коаліціаду, навіть з можливим наслідком розпаду і приєднання до коаліційних переговорів Опозиційного блоку», - зазначив він.

Нагадаємо, голова Верховної Ради Олександр Турчинов повідомив, що, швидше за все, народні депутати нового скликання зберуться 2 грудня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: