Кличко звинуватив Яценюка у викачуванні грошей зі столичного бюджету

Читать на русском

Голова Київської міської адміністрації та мер столиці Віталій Кличко запевняє, що Кабінет міністрів тримає місто на межі банкрутства.

Про це він заявив у ході зустрічі з місцевими підприємцями, пише «Слово і Діло»з посиланням на прес-службу Віталія Кличка.

За його словами, дефіцит бюджету Києва наразі становить близько 2 млрд грн, незважаючи на те, що саме столиця формує третину Державного бюджету України.

Причиною тому – завищені видатки з місцевих бюджетів, за рахунок яких уряд вирішує загальнодержавні питання.

«Якщо в 2005 році з Києва на користь центрального бюджету вилучалось 400 мільйонів гривень, то в поточному році вилучення складають 9 мільярдів гривень, – більше ніж у 20 разів. Тільки за останні роки з бюджету Києва було вилучено 33 мільярди гривень. Уряд тримає столицю на межі банкрутства», – заявив міський голова Києва.

Читайте також: На рингу торгової нерухомості Кличко програв у боротьбі з МАФами

Нагадаємо, Кличко неодноразово наголошував на необхідності повернути податок на доходи фізичних осіб до місцевого бюджету. Минулого тижня мер столиці забив на сполох через нестачу коштів для лікування тяжкохворих киян, заявивши, що якщо уряд не буде виконувати свої зобов'язання, пацієнти місцевих лоікарень залишаться без гемодіалізу та інсуліну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: