СБУ накрила «конвертаційний центр», який відмив понад 500 мільйонів

Читать на русском

В Одесі Служба безпеки України ліквідувала тіньову фінансову структуру, оборот якої тільки в поточному році склав понад півмільярда гривень.

Про це в Facebook повідомила прес-служба СБУ, інформує «Слово і Діло».

Зокрема, співробітники СБУ встановили причепність до цієї незаконної фінансової оборудки 7 місцевих жителів. «Зловмисники, використовуючи понад 20-ть спеціально створених фіктивних комерційних структур, виводили у «тіньовий обіг» кошти вітчизняних суб’єктів господарювання шляхом незаконного переведення безготівкових коштів у готівку, а також сприяли в ухиленні від сплати податків та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом», - говориться в повідомленні.

Крім того, Служба безпеки затримала кур’єра під час передачі замовникам готівки у розмірі 1,15 мільйона гривень. Того ж дня правоохоронці одночасно провели низку обшуків в офісних приміщеннях, помешканнях, транспортних засобах та індивідуальних банківських сейфах учасників оборудки.

«Під час обшуків вилучено фіктивні печатки приватних підприємств, ноутбуки із встановленою системою дистанційного управління рахунками «клієнт-банк», накопичувачі інформації, які містять дані щодо обсягів проведених операцій та замовників протиправних послуг, а також фінансово-господарську документацію, яку використовували для протиправної діяльності» , - повідомили в прес-службі СБУ.

Згідно з ухвалою суду накладено арешти на рахунки підприємств, підконтрольних учасникам фінансової оборудки, на яких перебувало понад 3,5 мільйона гривень.

Триває досудове розслідування у рамках кримінального провадження, розпочатого за ст.205 та ст.209 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше в Дніпропетровській області працівники УБОЗ спільно з ГУБОЗ та ГСУ викрили організовану злочинну групу конвертаторів коштів на чолі з правоохоронцями області, яка щомісяця укладала угоди в розмірі 200-250 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: